Wat is MEE?

MEE therapie is een krachtige bundeling van verschillende werkvormen en onderscheidt zich in puurheid, kracht en het werken vanuit de essentie.

Ik werk vanuit mijn hart. Mijn intuïtie wijst de weg. Tijdens een behandeling kies ik welke methoden ik kan inzetten om je te helpen weer in balans te komen. De sessie is altijd precies afgestemd op wat jij nu nodig hebt. Ik biedt inzicht in blokkades en ondersteun het herstelproces en/ of jouw persoonlijk groeiproces.

Vanuit deze verbinding kijk ik met jou naar de ruis/ blokkades, wat staat je nog in de weg? We richten ons niet zozeer op het ‘opruimen’ maar juist het omarmen van alles wat er is. Zodat je weer heel wordt.

Als MEE therapeut volg ik niet een strak omlijnde methode, ik volg vooral mijn hart. Methodes zijn niet leidend maar zijn er om jou te dienen! Juist door los te laten ontstaat ruimte voor dat wat je van te voren niet had kunnen bedenken. Geen sessie is daarom hetzelfde, je ontvangt altijd precies wat je nu nodig hebt.

De sessies brengen je vaak al snel diepe inzichten en veranderingen zoals innerlijke rust, meer ontspanning en meer genieten. Als je het gevoel hebt dat je jezelf kwijt bent, lichamelijke of psychische klachten hebt, overweeg dan eens MEE therapie!

Je kunt de MEE therapie zien als een reis, terug naar jezelf. Onderweg leer je steeds beter luisteren en vertrouwen op je innerlijke stem, het is een reis van hoofd naar hart. Doordat de route van te voren niet tot in detail is uitgestippeld zullen de sessies vaak onverwachtse wendingen nemen met wonderlijke uitkomsten!

Het lichaam is heel belangrijk in deze therapie, als MEE therapeut let ik op signalen die je lichaam (onbewust) uitzendt. Zo geven we je je lichaam weer een stem. Je lichaam vertelt wat je hoofd niet (meer) weet. Emoties die vastgezet zijn in het lichaam geven klachten. We maken ruimte voor deze emoties en alles wat wil stromen zodat je minder ‘op slot’ zit en meer vrij voelt.

Het is lastig te verwoorden wat deze unieke sessies voor je kunnen betekenen. De beste manier om hierachter te komen is door het zelf te ervaren! Ik hoop van harte dat je jezelf dit gunt!

Wat is lichaamsgerichte traumatherapie?

Veel klachten zijn trauma gerelateerd
Steeds meer onderzoeken wijzen erop dat trauma ten grondslag ligt aan verslaving, depressie, eetstoornissen en tal van lichamelijke klachten. Inmiddels weten we dat een psychose vaak trauma gerelateerd is, evenals bijvoorbeeld borderline en een burn-out.. Dus heel veel lichamelijke en psychische klachten zijn te herleiden naar een trauma.

Bij lichaamsgerichte therapie gaan we voorbij aan de woorden en luisteren we naar het verhaal van het lichaam. Want je lichaam weet alles en herbergt alle antwoorden.

Wat ik belangrijk vind, is dat we ECHT verbinding maken. Als lichaamsgerichte therapeut werk ik met aanraking, ik help het lichaam reguleren en om jouw lichaam alsnog te laten verwerken wat toen niet kon. Hierdoor laat ik jouw systeem weten, deze keer ben je niet alleen, ik ben bij je en we doen dit samen. Als traumatherapeut heb ik gedegen kennis van trauma. En deins ik niet terug  voor heftigheid en kijk ik op verschillende niveaus diep mee.

Niemand weet precies
Wat er daar binnen is gebeurd
De muren zijn te dik
En gesloten lijkt de deur
Toch is een lichtje aangelaten
Voor wie de moeite neemt en echt naar binnen kijkt
Lijkt het zachtjes terug te praten
En is ’t net alsof een hand naar buiten reikt
Was mij
Omarm mij
Ontdooi mij
Krab het ijs van m’n ramen
Laat de wereld weer zien wie ik was mij

Verlos mij
Ontdoe mij
Laat me de stilte weer horen
En de liefde weer voelen
Wie ziet mij
Wie hoort mij
Wie wast mij

Uit ‘was mij’ – Marco borsato