Bijou

Zoals de naam al zegt, gaat Bijou over jezelf zijn, jezelf worden of volgens de Franse benaming: Bijou, over je eigen schittering weer te voelen en bij jezelf kunnen zijn. Zodat je kunt voelen dat als je weer samen met jezelf bent, je je nooit alleen voelt. Dit klinkt heel simpel, maar dat is het absoluut niet, weet ik uit eigen ervaring.

We leven in een tijd waarin alle ontwikkelingen zo snel gaan, waar er veel van ons, zowel jong als oud, verwacht en gevraagd wordt. Je kunt jezelf zelfs afvragen of wij mensen wel zo snel mee kunnen evolueren als de wereld momenteel doet. En voor je het weet word je dus meegezogen in deze rollercoaster, van moeten (presteren), van meer en meer en heb je het gevoel dat je zo snel moet gaan als de omgeving, je werk, je ouders, je school, sociale media van je verwacht. Deze verwachting kan zwaar op je drukken en brengt je verder van jouw kern, basis af. Je blik is naar buiten en niet meer naar binnen. Je voelt niet meer waar je grens ligt als je niet af en toe stil staat en naar binnen kijkt en luistert.

De dingen die ik aanbied binnen Bijou zijn een hulpmiddel om de weg naar binnen weer te vinden. Waardoor je weer gaat voelen wat je nodig hebt, wat je verlangen is en voelt: dit ben ik, dit wil ik. Pilates, mindfulness en yoga helpen hierbij, omdat je even wordt weggetrokken uit die snelle buitenwereld en echt in het hier en nu bent, bij jezelf, samen met jezelf.

Image
Image
Image

Ook voor burn-out klachten

Je kunt er niet meer omheen, hier ben ik en zo voelt het nu. Soms kom je er dan achter dat het veel is wat je voelt of zelfs pijnlijk lichamelijk en/of mentaal. Je gaat ineens je lichaam weer voelen en realiseert je dat je verder weg was dan je dacht. Binnen praktijk basis is er dan de mogelijkheid om op een diepere laag te kijken naar wat nodig is om je lichaam tot een diepere ontspanning te laten komen en de opgeslagen stress kan loslaten. Je kunt dan denken aan een burn-out release of emotie pressuur.

Bij de burn-out release, halen we de overprikkeling uit het systeem. Een burn-out release werkt diep in op zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Hierdoor is het een erg krachtige methode die ervoor zorgt dat in veel gevallen het herstel veel sneller gaat.

De reden dat mensen zolang met een burn-out thuiszitten heeft o.a. ermee te maken dat bij reguliere therapieën er vooral aandacht is voor de psyche. Echter praten alleen helpt niet of heel langzaam, zeker als het lichaam zo overspannen is en er sprake is van enorme overprikkeling. Dan is het nodig om het lichaam erbij te betrekken. Naast het uitvoeren van de release is er ook aandacht voor de reden waarom je een burn-out hebt gekregen.

Emotiepressuur is gebaseerd op acupunctuur en we maken gebruik van dezelfde energiebanen. Het werkt op zowel fysiek als emotioneel vlak. Ieder drukpunt correspondeert met een emotioneel thema. Dat wil zeggen dat pijn op een lichaamspunt duidt op emotionele pijn. Emotiepressuur is ook een methode om je weer in contact te brengen met je lichaam. Vandaar dat deze methode hoort onder de pijler van Bijou.

Image

Bewustwordingsvormen van bijou?

Voor mindfulteens en yoga geldt dat je andere jongeren ontmoet die tegen dezelfde dingen aanlopen en waarbij je herkenning en steun ervaart en inziet dat je niet de enige bent die het wel eens lastig heeft of moeite heeft om te focussen en te ontspannen door de veelheid aan afleiding.

Ik heb er voor gekozen om al deze activiteiten die vallen onder Bijou samen te brengen in praktijk baSIS, omdat ik uit eigen ervaring weet dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden en er soms ook meerdere dingen nodig zijn om weer bij JOU te komen. Je doorloopt verschillende fases in je leven, bent constant in beweging, in ontwikkeling en elke fase kent zijn eigen aandachtspunten en daar hoort dan weer een andere methode/ activiteit bij. De samenhang zit hem in de focus.. Ik focus op jou, alles is er op gericht om jou je baSIS weer te laten voelen en Bijou te laten komen.

Image... Zodat je het leven kunt LEVEN, en stopt met overleven....