Wat is energetische therapie?

Ieder mens bestaat uit energie. Lichaam, geest en ziel zijn met elkaar in verbinding en zijn samen één geheel. Wanneer deze balans verstoord is, kunnen er energetische blokkades ontstaan, je herhaalt dan patronen, waardoor je het gevoel krijgt vast te zitten en je klachten kunt krijgen. Door het werken met het energetisch systeem, leer je opnieuw te voelen in je lichaam, de verbinding met jezelf en jouw zijn te herstellen en hierop te vertrouwen. Je lichaam heeft namelijk alle antwoorden. Alles is al in jou aanwezig, alleen weten we dit soms niet meer omdat we gaandeweg het leven en door alles wat we meemaken het contact met onszelf zijn kwijt geraakt.

Image
Image
Image

Voor wie?

Voor wie dit leest, want dat betekent eigenlijk al dat je op zoek bent. Je wilt meer uit het leven halen, of je voelt je gewoon niet helemaal happy, je loopt vaak tegen dezelfde dingen aan en wilt daar iets mee. Je voelt wellicht een onrust, iets wat je nog niet kunt benoemen, maar waarvan je diep in jou wel weet dat je daar iets mee wilt. Vaak merk ik dat mensen alles duidelijk willen hebben voordat ze naar een therapeut gaan, maar dat hoeft helemaal niet. Ik ben er juist om daar samen met je naar te kijken. Je kunt van tevoren toch niet voorspellen wat eruit komt. Sterker nog, meestal komt er iets anders naar boven dan je in eerste instantie gedacht had. Sommige dingen kun je simpelweg niet bedenken, die ontstaan door te voelen en voelen heeft niet altijd duidelijke woorden, kaders. Dus laten we het gewoon ontstaan. Ik nodig je graag uit.

Image

Herken jij jezelf in een aantal van de volgende gevoelens?

 • ☘ Piekeren en malen

  ☘ Angst en paniek

  ☘ Depressieve gevoelens, dips, neerslachtigheid, stemmingswisselingen, suïcidaal

  ☘ Eenzaamheid, leegte, gemis

  ☘ Slecht slapen

  ☘ Stress en spanningen

  ☘ Burn-out, overwerkt, overspannen, perfectionistisch

  ☘ Vermoeid, futloos, doelloos, gebrek aan energie

  ☘ Te kort aan zelfvertrouwen, negatief zelfbeeld, minderwaardigheidsgevoel

  ☘ Schaamte en schuldgevoel

  ☘ Besluiteloos, niet kunnen kiezen, twijfel, spijt, geen actie kunnen ondernemen

  ☘ Moeite om grenzen aan te geven, pleasen, geen nee kunnen zeggen

  ☘ Boos, gefrustreerd, kort lontje, agressief

  ☘ Emotionele pijn, niet kunnen genieten, niet de zin van het leven weten, niet gelukkig zijn, niet weten wie je bent, geen voldoening kennen

  ☘ Onverwerkte traumatische ervaringen

  ☘ Wil je anders omgaan met je hoogsensitiviteit?

Dan is een energetische behandeling zeker iets voor jou.