Kinderyoga

Kinderen zijn van nature gevoelig en leven in een wereld die drukker wordt. Ze krijgen veel prikkels te verwerken en de verwachtingen liggen hoog.  Voor veel kinderen is het moeilijk om tot rust te komen en bij zichzelf te blijven.

Praktijk BaSIS biedt kinderyoga aan voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Ik werk in kleine groepjes van 6 tot 8 kinderen, zodat er aandacht is voor ieder kind. Elke les heeft weer een nieuw thema met verschillende oefeningen, houdingen, ademhaling, spelletjes, kindermassage, ontspanning, creatieve opdrachten en veel plezier! De kinderen mogen helemaal zichzelf zijn en er is geen prestatiedruk.

Image

Kinderyoga bevordert souplesse, kracht en evenwicht in fysiek en mentaal opzicht. Een kinderyoga les kenmerkt zich door een afwisseling van dynamisch bewegen en rustmomenten. Kindgerichte (o.a. dier-)yogahoudingen worden thematisch aangevuld met liedjes, versjes, sprookjes en verhalen die aansluiten bij de belangstelling en beleving van kinderen. Zij worden zich door yoga- oefeningen op speelse wijze bewust van hun adem, ontwikkelen hun zintuigen en leren verschil waar te nemen tussen spanning en ontspanning. Het ‘voelen’ neemt daarbij een centrale rol in. Vanuit een veilige, niet-competitieve sfeer, kunnen kinderen hun gevoelens en fantasie naar voren brengen, sociale vaardigheden ontwikkelen en zichzelf accepteren zoals ze zijn.

Door toepassing van stiltespel, visualisatie en ontspanning leren kinderen rust te ervaren, te luisteren naar zichzelf en naar anderen en worden focus, lichaamsbesef en creativiteit bevorderd. Praktijk BaSIS werkt hiervoor met een programma dat naast yogatechnieken oefeningen en spelvormen biedt die het holistisch karakter van yoga verdiept en versterkt. Het kind wordt hierbij spelenderwijs benaderd op fysiek en mentaal, maar ook op emotioneel en spiritueel vlak.

Deze werkwijze bevordert de totaalbeleving van kinderen, waardoor zij yoga elementen ook in hun dagelijks leven makkelijker kunnen integreren. Er ontstaat ruimte voor nieuwe inzichten en mogelijkheden voor het kind om in zijn kracht te komen en in balans te blijven.

De les gaat plaatsvinden bij voldoende opgave, dus zou ik je willen vragen om het contactformulier in te vullen en als opmerking aan te geven welke dag jouw voorkeur heeft.

Wil je eerst ervaren en kennismaken? Dan is een gratis proefles kinderyoga iets voor jou.