Image

 

Elke wandeling in de natuur levert meer op dan we zoeken - John Muir

Therapeutische wandeling

Een therapeutische wandeling door de prachtige natuur van Havelte. Samen wandelen we ongeveer 1,5 uur. Tijdens het wandelen begeleid ik je naar binnen door middel van waarnemen, spiegeling en het stellen van verdiepende vragen. Door ontspanning en verbinding met de natuur komen de antwoorden vanuit je innerlijk. En beweeg je van je hoofd naar je hart, zodat de energie kan stromen en je weer in contact komt met je wensen en verlangen. Ik help je om je situatie vanaf een afstand en in het hier en nu te bekijken en meer mogelijkheden te zien zodat je bewuste keuzes kunt maken.

Naast het wandelen zelf kan de natuur je tot rust brengen en inzicht geven. We gebruiken de natuur als spiegel. Zo kunnen de pasgeboren lammetjes of de nieuwe vers groene bladeren van de beuk in het voorjaar een metafoor voor je zijn van nieuw leven een nieuw begin, en troost en steun bieden. Het kan dan makkelijker zijn hier eerst over te praten dan over jezelf.

Wandeltherapie jongeren:

Voor jongeren is deze vorm van begeleiding soms toegankelijker dan een sessie in de praktijk. Het kan zowel een therapeutisch- als een meer begeleidend karakter hebben, afhankelijk van de vraag die er speelt. Het is helpend bij klachten rondom stemming, angsten, (het reguleren van) emoties, prikkelverwerking en (hoog) gevoeligheid, benauwdheid, onzekerheid en slapeloosheid.

Tijdens wandeltherapie onderzoeken we al doende, denkende én voelende wat er speelt. Waar ben je de verbinding kwijtgeraakt? Of is de verbinding juist verstikkend gaan werken? Hoe zit het met ruimte? Waar neem je die in, waar niet? Welke weg ga je en welke stappen zijn er te zetten?

De natuur en het voortdurende ritme van de seizoenen toont ons daarbij een schat aan informatie die als vanzelf past bij de thema’s die er spelen. Ik ondersteun je bij het actief richten van je aandacht daarop; wat heeft de natuur jou hierover te vertellen?  

Wil je even overleggen?

Het kan zijn dat je een van bovenstaande klachten of problemen ervaart. Of dat jouw klacht er niet bij staat, ik heb hier natuurlijk een selectie gemaakt. Heb je vragen, of twijfel je of ik iets voor je kan betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op. Dit kun je direct doen door een e-mail te sturen aan siskagreving@gmail.com of door te Appen, SMS-en of bellen met 06-53491638
Ik hoor graag van je.