Mijn werkwijze

In praktijk baSIS combineer ik alle tools die ik gedurende mijn leven heb verzameld om meer bij mijn eigen basis te komen of waarvan ik graag gewild had dat ik die tot mijn beschikking had omdat die me hadden kunnen ondersteunen in mijn ontwikkeling als gevoelig kind , puber en jong volwassene. Dit begon eigenlijk bij pilates wat mijn lichaamsbewustzijn vergroot heeft. En waardoor ik erachter kwam hoeveel ik eigenlijk voel. Pilates bracht me dichtbij mezelf en bracht rust.

De opleiding Kinderyoga maakte het innerlijk kind weer in me wakker waardoor er weer herinneringen naar boven kwamen en ik het kind in mij weer kon voelen. Als kind zou het me zeker geholpen hebben om me welkom te voelen in deze wereld. Mindfulness voor tieners had het me makkelijker gemaakt om mezelf te accepteren en had me handvatten gegeven om om te gaan met de stress die ik zo vaak voelde in mij.

Systemisch werk liet me inzichten voelen waardoor patronen doorbroken werden en blokkades afbrokkelden.

Image

Door de MEE opleiding groeide mijn vertrouwen op mijn intuïtie. Een groter geschenk had ik mezelf niet kunnen geven. Het heeft mijn schatkist tot de nok toe gevuld met ervaring en bruikbare tools om anderen te ondersteunen bij hun zoektocht naar zichzelf, bij het verlichten van een pijnlijk lichaam, heftige herinneringen en ervaringen. En de trauma opleiding is een verdieping waarvan ik voelde dat ik die moest aangaan. Voor mezelf en voor een ieder die ook licht wil laten schijnen op zijn of haar trauma. Ik wist dat ik dit doen moest omdat ik weet dat je de ander slechts zover kunt begeleiden als jezelf bent gegaan..

Nu je weet wat de verschillende therapievormen inhouden, vind je het misschien prettig om te weten wat je ongeveer kunt verwachten als je bij me komt. Ik kan me voorstellen dat je vragen hebt als; Moet ik me voorbereiden? Hoe lang duurt een behandeling gemiddeld? Wat doet een behandeling met je? Hieronder vind je antwoord op deze vragen.

Hoe lang duurt een behandeling?

Een gemiddelde behandeling duurt 1,5 uur. Soms iets korter, maar het kan ook uitlopen naar 2 uur. Belangrijk vind ik dat we de tijd nemen en vertragen. Want juist in de rust en door te vertragen komt er naar boven wat gezien en gehoord wil worden. We beginnen meestal met een kort gesprekje of met een meditatie om even aan te komen. Dit alles helpt je om tot rust te komen en te wennen aan mij en aan de ruimte, en het helpt mij om goed contact te maken met jou en met de onderstroom. Dit is de energie die onder je woorden en onder de oppervlakte zit. Daarin kan ik gaan meevoelen om zo te helpen de onderliggende oorzaken voor je probleem duidelijk te krijgen. Daarna laat ik ontstaan wat wil ontstaan. Dat kan en wil ik van tevoren niet bedenken, omdat ik juist het hoofd wil loslaten en niet wil sturen, bepalen of verwachten.

Voorbereiding:

Het kan fijn zijn om van tevoren te voelen waar je het over wilt hebben. Vaak merk ik dat mensen alles duidelijk willen hebben voordat ze naar een therapeut gaan, maar dat hoeft helemaal niet. Ik ben er juist om daar samen met je naar te kijken. Je kunt van tevoren toch niet voorspellen wat eruit komt. Sterker nog, meestal komt er iets anders naar boven dan je in eerste instantie gedacht had. Sommige dingen kun je simpelweg niet bedenken, die ontstaan door te voelen en voelen heeft niet altijd duidelijke woorden, kaders. Dus laten we het gewoon ontstaan.. Het kan prettig zijn om warme sokken mee te nemen, want ik vraag je om bij binnenkomst je schoenen uit te doen. Je kleren houd je tijdens de behandeling altijd aan.

Tijdens een behandeling:

De behandeling doen we soms zittend op een stoel, of liggend op de behandeltafel of staand. Zoals ik eerder zei is dit afhankelijk van wat op dat moment passend en nodig is. Ik gebruik verschillende technieken. Je kunt hierbij denken aan:

  • Burnout- release: behandeling bij overprikkeling en burn-out.
  • Emotiepressuur: opheffen van emotionele, fysieke en mentale blokkades, door druk uit te oefenen op bepaalde punten
  • Transformatie coaching: werken met het onderbewuste om onderliggende onbewuste gedachten, overtuigingen of patronen te transformeren
  • Innerlijk kind werk: luisteren en voelen wat je onderdrukte emoties van je nodig hebben, je diepere gevoelswezen
  • Emotional Freedom Techniques: voor het vrijmaken en helen van emotionele lading.
  • Energetische koorden zuiveren: door koorden te zuiveren kom je energetisch los van personen of situaties
  • Helende reis

Na de behandeling:

Na de behandeling kan het best zijn dat je erg moe bent of dat je last hebt van lichte klachten zoals hoofdpijn of een beetje misselijkheid. Ik raad je dan ook aan om geen activiteiten te plannen direct na de behandeling. Je kunt dan alles goed laten nawerken en rustig bijkomen. Het is belangrijk om gedurende de eerste paar dagen na de behandeling voldoende te drinken; vooral water of thee.
Ik geef je een formulier mee waarop staat wat je na een behandeling mogelijk kunt verwachten. Hier staan ook tips op voor na een behandeling.

Roept dat wat je hier gelezen hebt vragen op, schroom dan niet en neem gerust contact op en stel je ze. Een behandeling ondergaan kan best spannend zijn, maar vooral erg moedig! Dus je bent altijd welkom met al je vragen.